Till Helge Helgons förstasidaFilmer i DivX

Det här är ett sätt att klämma ihop filmer så att de går snabbt att ladda ner men ändå blir snygga att titta på. Det finns passande filmer på många andra ställen än Helge Helgons hemsida.

Det här är tyvärr ganska krångligt, en del är på engelska. Någon vuxen måste hjälpa till.

Varning: När du laddar ner ett program från Internet skall du alltid se upp för datorvirus. Själva filmerna kan inte innehålla virus och jag har förstås kollat programmet nedan så att det är virusfritt men du bör ändå alltid ha ett virusskydd installerat på datorn när du kör program från Internet.

Gör så här.

  1. Ladda ner och kör den här filen. Den är 700 kB stor, så den tar en stund att ladda ner med modem. Men du behöver bara göra det en gång.

  2. Välj "Unzip" (översta knappen).

  3. Klicka "OK" och sedan "Close" för att stänga uppackarprogrammet.

  4. Kör den här filen (den ligger redan på din dator). Välj inte att du vill spara den. Misslyckas du med att köra den, se längst ner.

  5. Ja, du vill installera codecen. Vänta tills den är installerad.

  6. I MS-DOS-rutan kan du skriva j <ENTER> för att ta bort den tillfälliga mappen. Vill du ha den kvar skriver du n <ENTER>.

  7. Nu kan du titta på filmer!

Krånglade det när du skulle köra den andra filen måste du leta upp mappen där uppackarprogrammet lade sina filer, och köra RegisterDivX.exe. Sedan kan du ta bort mappen.